Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da kasa kasa topladılar
Kastamonu ilinde son dönemde yoğun bir mantar toplama faaliyeti yaşandı. Kastamonu halkı, doğanın bereketinden faydalanmak amacıyla ormanlık alanlara akın etti ve kova kova mantar topladı. Mevsim koşullarının uygunluğu ve yağışların etkisiyle, bu yıl bölgede bol miktarda mantar yetişti. Vatandaşlar, çeşitli türlerdeki mantarları toplamak için ormanlık bölgelere gitti.
Mantara dikkat! Karaciğer ve böbrekleri vuruyor
Dünyada binlerce çeşit mantar olduğunu belirten uzmanlar bunların yaklaşık 100 tanesinin zehirli olduğuna dikkat çekiyor.
Kilosu 2 bin Euro, duyan ormana koştu
Kilosu iki bin euroyu bulan mantar alıcı buluyor.
Köygöçüren!
Bahçe Bitkileri Uzmanı Prof. Dr. Aysun Pekşen, bahar döneminin gelmesiyle beraber mantar zehirlenmeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye’de mantar ölümlerinin yüzde 95’i 'köygöçüren' mantarından kaynaklanıyor” dedi.
Araç kullanılamaz hale geldi
Taşköprü ilçemize bağlı Hoca köyü mevkiinde iddiaya göre mantar toplamaya giden ailenin park halindeki araçları bilinmeyen bir nedenle yanarak kullanılmaz hale geldi.
Yaşlı adamı Jandarma buldu
Tosya ilçesinde dün evinden mantar toplamak için çıkan ve kendisinden bir daha haber alınmayan 83 yaşındaki M.G.,Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geniş çaplı yapılan aramalar sonucunda ağaç altında bitkin vaziyette bulundu. M.G.’nin tedavisi yapılmasının ardından ailesine teslim edildi.
Merak edip araştırdı, 205 çeşit mantarın tadına baktı
Son 20 yılda bine yakın mantarı doğada inceleyip tanımladı ve 205’inin de tadına baktı
Mantar toplarken kaybolan kadın, dere yatağında bulundu
Dere yatağına düşen kadını halatla kurtarıp yaptıkları sedyede taşıdılar
Mantara gözümüz de doydu
Kastamonu'da mantarın bolluğu sosyal medyaya yansıdı..
Jandarma buldu
Taşköprü ilçesinde evinden mantar toplamak için ayrılan vatandaş jandarma ekipleri tarafından bulundu
Kayıp vatandaş aranıyor
Taşköprü ilçesinde evinden mantar toplamak için ayrılan vatandaştan haber alınamıyor
Kaymakamlık uyardı!
Taşköprü Kaymakamlığı tarafından son dönemlerde artan mantardan zehirlenme ve kaybolma olayları nedeniyle vatandaşlara uyarı yapıldı
Hani ormana giriş yasaktı?
Kastamonu Valiliği tarafından 30 Temmuz'da alınan karar doğrultusunda ormanlara giriş ve çıkışların yasaklandığı duyurulmuştu
Sütlü Kanlıca'dan uzak durun
Sütlü kanlıca zehirliyor mu ? işte haberin detayları
Hanönü’nde mantar toplamak ve satmak yasak
HANÖNÜ ilçesinde son günlerde sık meydana gelen mantar zehirlenmelerine karşın, kültür mantarı haricinde mantar toplamak ve satışını yapmak yasaklandı